Gelinlik Alışverişi

6 Ağustos 2012 Pazartesi
             Bir kızın en güzel günlerinden biridir diye tahmin ediyorum. Gelinlik aldığı gün. Bugün kuzenim öyle bir gün yaşadı. Üç sene önce tecrübe ettiğim bu olayı bugün hatırladım tekrar. Tesadüfe bakın ki benim gelinlik aldığım yerden aldık onada. Üstelik ben alırken o da yanımdaydı. Bugün kah ağladık kah güldük. Acı bir kahveyle de günümüzü bitirdik. Bu postumda size gelinlik alışverişinde nelere dikkat etmeliyiz onlardan biraz bahsedeceğim. Ayrıca İzmir'de nereden gelinlik alınır ona da değineceğim.




           İlk olarak alışverişe çıkmadan önce gelinliğinizle giyeceğiniz çamaşırı yanınıza alın. İnanın bir beden farkediyor. Bir de yine düğününüzde yada nikahınızda giyeceğiniz ayakkabılarınızı mutlaka alın yanınıza. Topuk ölçüleri gelinliğin boyuna etki ediyor mutlaka.


İzmir - Relative


           İkinci olarak yanınıza zevkine çok güvendiğiniz tabi zevkinizin de uyduğu açıksözlü birini alın. (bu ben oluyorum:)) Çünkü gelinlik çok ihtişamlı daha önce giymediğiniz türde bir elbise olduğu için bir süre sonra size hepsi güzel gelecek. Damat adayları bu konudan pek anlamadıkları gibi giydiğiniz herşeye güzel diyeceklerdir. Fotoğrafta çektirmedikleri için sonradan karşılaştırma şansınız olmayacak ve hepsi zihninizden bir bir silinecek.



          Üçüncüsü çok kalabalık gitmeyin. Sakın! Herkesin zevkleri farklı olduğundan her kafadan bir ses çıkar ve aklınız daha fazla karışır. Bugün 6 kişi gelen bir aile kavga ederek çıktılar. Gelin olacak kız hüngür hüngür ağlıyordu. Üzüldüm vallaha. Neymiş görümce onu beğenmemiş. Kıza diyor ki sen bizim ailemizle iyi geçinmek zorundasın. Aman.


   İzmir -Nazarel

                                           
İzmir-Nazarel - Prenses Model Gelinlik

            Dördüncüsü ise kumaşlara ,işlemelere,boncuklara ve taşlara çok dikkat edin. Dokunun giydikleriniz arasında farkları anlamaya çalışın. Bugün bu konuda da bayaaaa exper olduk yani. İçinde rahat olup olmadığınıza bakın. Kolaltlarına yapılan fazla işlemeler o gece sürtünmeden canınızı acıtabilir. Mesela.


 İzmir - Relative - Kuşaklı gelinlik

             Beşincisi mutlaka pazarlık yapın. İnanın yarı fiyatına alabilirsiniz. Son olarak tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki ilk giydiğiniz gelinlik aklınızda kalıyor. O nedenle girdiğiniz heryerde ilk kez burada mı denediniz diye soruyorlar. Mümkünse evet deyin daha çok ilgileniyorlar:)





İzmir Vivien Angel

              Biraz da İzmir'deki gelinlikçilerden bahsetmek istiyorum.Biz Çankaya ve Alsancak'ı gezdik. Çankaya'dan aldık. Çankaya'da gelinlikler 1000-3000 arası. 2000 tl ye çok güzel hayallerinizin gelinliğini alabilirsiniz. Eklettiğiniz şeylere göre tabi fiyat artıyor. Bir de gittiğiniz provaya göre. Biz diktirmedik hazırlardan aldık. Onu da zaten üstünüze göre ayarlıyorlar. Ama provayla yeni bir gelinlik dikilecekse üstüne en az 400 tl koyun. Çankaya'da bir sürü gelinlikçi var kalite kalite. En çok Emel Yıldırım ,Relative ve aldığımız yer yani Vivien Angel'daki gelinlikleri beğendik. Emel Yıldırım'da çok farklı modeller vardı. Relative ise çok kalabalık hem abiye hemde gelinlik satan güzel bir mağaza. Gelelim Vivien Angel'a. Dediğim gibi üç sene önce kendi gelinliğimi de oradan almıştım. Danteller,güpürler,tüller çok kaliteli. Kendileri dikip satıyorlar. Dikimleri çok güzel. İstediğiniz aksesuarıda yapıyorlar. Ayrıca ben üç sene önce 1500tl aldığım gelinliği Alsancakta Zeynep Acar'da da giymiştim. Birebir aynısıydı. Ama 4500 demiştiler. EEE Alsancak fiyatı işte. Öğrendim ki orayada zaten burası dikip gönderiyormuş. Neyse diyeceğim  Alsancaktan ismi var diye etkilenip o güzel gözüken butiklere kanmayın fiyatlar can yakıyor.


Prenses Model gelinlikler denedik.


Ve bunu beğendik aldık.Çokta yakıştı.




Prenses gibi oldu gerçekten maşallah deyin.

Bu da benim 3 sene önceki gelinliğim.:(




15 yorum:

  1. Adsız dedi ki...:

    Güzel gelinlikler:) modelin de harika maşallah.

    Bende beklerim misafirliğe, sevgilerle

  1. caseyas dedi ki...:

    Öyledir canım teşekkürler.Gelirim tabi

  1. Bak Bu Harika dedi ki...:

    sen beklersinde ben gelmezmiyim koştum geldim hemen. Gelinlik seçimleri harika olmuş. Bende geçen sene seçimi yaptım gene evlensem gene aynı gelinliği giyerim:)

  1. caseyas dedi ki...:

    Teşekkürle canım.Ben de hayallerimin gelinliğini aldım.Sanırım kuzenim de aldı.Önemli olan buydu :)

  1. caseyas dedi ki...:

    Teşekkürler zaten hep ziyarete geliyorum

  1. Bayanbilen dedi ki...:

    Aldığınız gelinlik çoook güzelmiş.. :] ♥

  1. caseyas dedi ki...:

    Teşşekürler gelinimiz güzel:)

  1. Unknown dedi ki...:

    anlattığın kadar varmış kuzucum;artık gelinlerimi sana getirirm beraber çıkarsınız alışverişe:))))))))))

  1. Unknown dedi ki...:

    Prenses modeller çok şık. Benim helinliğimde daha çok seninkine benziyordu çan modeli çok kabarık olmasın istemiştim :)
    Çekilişime de beklerim canım ;)
    http://duyguygun.blogspot.com/2012/08/cekilisim-var-haaaniimmmm.html

  1. Unknown dedi ki...:

    merhaba izmirde yasıyorum ücretsiz gelinlik arıyorum elinde olan varsa yardımcı olabilimi cok mutlu olurum

  1. Unknown dedi ki...:

    mrb gelinlikler gerçekten çok güzel paylaşımınız için teşekkürler :) ben mersinde oturuyorum burda çok pahalı gelinlikler.aldığınız gelinlik tam da istediğim model onun da fiyatını öğrenebilirmiyim acaba? :)teşekkürler şimdiden

  1. Adsız dedi ki...:

    hepsi birbirnden güzeller :) kuzeninize aldığınız gelinliğin fiyatını öğrenebilirmiyim?

  1. caseyas dedi ki...:

    Ne demek görevimiz.:)Kuzenime aldığımız gelinliğin etiket fiyatı 2700 liraydı çok sıkı pazarlık yaptık ayrıca bende daha önce oradan alışveriş yaptığım için 1800 e aldık.

  1. Adsız dedi ki...:

    Merhaba,

    blogun gerçekten çok hoş ve gelinlikler hakkında vermiş olduğun bilgiler çok profesyonel. Ben şuan yurtdışında yaşıyorum ve burada geçen ay bir kaç gelinlik modeli denedim. İçlerinden en beğendiklerim ve fiziğime en uygun modeller balık etek gelinlik modelleri oldu. Ancak fiyatlar inanılmaz pahalı... Hal böyle olunca ben de bir ara İzmir'e gelip, beğendiğim gelinlik modelini diktirmeyi planlıyorum. Ancak gelinlik dikimi çok kalite ve profesyonellik isteyen bir iş olduğundan sana danışmak istedim. Sen alttaki modelleri dikebilecek kalite kumaşa ve profesyonelliğe sahip dikim hangi moda evini önerirsin? Bana yardımcı olabilirsen çok ama çok mutlu olurum. Şimdiden çooook teşekkürler.

    Beğendiğim 1. gelinlik: http://www.galialahav.com/wedding/the-empress-collection/zoe/
    Beğendiğim 2. gelinlik: http://www.pronovias.com.tr/bridal-dresses-2015/canace-dress-mermaid-bride-romantic

    Sevgiler, Gülşah.

  1. caseyas dedi ki...:

    Kendim özel dikim yaptırmadım ama vicien angel daki bayan kendisi dikip kendisi satıyordu. Ayrıca eskiden de alsancaktaki demet moda evinede gelinlik dikmişliği olduğunu söylemişti.

Yorum Gönder